Waarom heb jij gekozen voor InSpark?

“Ik zocht een afstudeerbedrijf waarbij ik mijn scriptie over Real-Time Business Intelligence kon doen om mijn studie af te ronden. Hiervoor was ik bij verschillende organisaties geweest waarvan meerdere enthousiast waren, waaronder InSpark. Qua afstand was InSpark niet de ideale keuze dus ik dacht in eerste instantie niet dat het wat voor mij zou zijn, maar ik besloot toch om langs te gaan. Na een tour door het pand te hebben gehad en een lang gesprek met mijn (toenmalige) stagebegeleider was ik overtuigd. Dit is het bedrijf waar ik wil afstuderen en wil blijven werken. De reden dat ik InSpark koos was omdat zij een frisse cultuur hebben met enorm veel gedreven specialisten in een hele interessante markt. Het gaf mij de mogelijkheid om mijn expertise te verbreden en tegelijk veel plezier te hebben met mijn collega’s. En tot de dag van vandaag ben ik blij met deze keuze.”

Waar ben jij zoal mee bezig?

“Ik werk als Data Engineer/Consultant in het Data & AI team. Dit houdt in dat ik mij bezig houdt met data oplossingen die wij bouwen en implementeren voor onze klanten. Een voorbeeld hiervan is het uitrollen van ons data platform Managed Oxygen, waarmee wij samen met de klant schaalbare data oplossingen kunnen bouwen voor verschillende doeleinden (BI, Machine Learning en IoT). Ook kunnen deze projecten gaan over Power BI oplossingen voor data visualisatie of het implementeren van data governance met behulp van de Microsoft Stack.”

“Toen ik 7 jaar geleden begon met programmeren en het bouwen van webapplicaties werkte ik al veel binnen de Microsoft Stack. Ik programmeerde in C# en ASP.NET en gebruikte T-SQL binnen database oplossingen als SQL Server. Ik vond het fijne technologie om mee te werken. Ik werkte ook veel met andere toepassingen buiten Microsoft, maar ik had bijna altijd wel goede ervaringen met Microsoft op het gebied van technologie. Dit samen met het merk van Microsoft en hoe zij zich positioneren en ontwikkelen in de markt draagt bij aan mijn passie voor Microsoft en heeft tevens ook een groot deel gespeeld waarom ik bij InSpark (Microsoft Partner) wilde werken.”

Wat vind je het leukste aan het werken bij InSpark?

  “De uitdagende projecten! Er zijn vaak momenten dat niet alles meewerkt en er stress bij komt kijken, maar zodra je een project oplevert met de business value die klanten voor ogen hadden, vergeet je dat! Dat gevoel maakt het het allemaal waard. Daarnaast vind ik het ook heel fijn dat ik een goede combinatie aangeboden krijg binnen het bedrijf. InSpark als Microsoft Partner geeft mij de mogelijkheid om kennis op te doen en veel te leren van specialisten (zowel binnen als buiten InSpark). Ik krijg genoeg vrijheid en mogelijkheden om mezelf te ontwikkelen op technisch vlak en ten slotte de mensen en de cultuur die het werk nog veel leuker maken.”

  “Het klinkt super cliché, maar de sfeer bij InSpark is de ideale balans tussen ‘Work hard, play hard’. Mijn collega’s verstaan elk hun eigen vak binnen het domein waarin zij werken en daar werken zij hard voor. Tegelijkertijd genieten zij ook van het leven en dat reflecteert zich in de pauzes, uitjes en company weekenden.”

  SHARE
  Sjoerd Borneman

  Data Consultant

  Meer weten over mij?
  Ik vertel je graag alles over mijn passie en het werken bij InSpark!
  Altijd up to date?
  Blijf op de hoogte van de laatste innovaties. Ontvang als eerste uitnodigingen voor webinars en events. Schrijf je nu in!