Sander Cockx

Data & AI consultant

Sinds mei 2021 werkt Data & AI consultant Sander Cockx bij InSpark, en wat hebben we hem al zien groeien in die tijd! Dagelijks houdt hij zich met diverse klantprojecten bezig.

Sander: “Ik werk vooral met ons dataplatform Oxygen en accelerator Nitrogen. Voor het visualiseren van data maak ik gebruik van Microsoft Power BI, daar zit mijn specialisme. Power BI ontwikkelt heel snel, er zijn elke maand updates, steeds nieuwe functionaliteiten. Ik zet het dan ook op verschillende manieren in bij klanten. De ene keer gaat het om managementrapportages, de andere keer over een rapport op detailniveau”.

De dagen van Sander zijn heel afwisselend. “Ik werk doorgaans op twee of drie projecten per week. Dat is soms best veel schakelen, maar het houdt je scherp. Het is ook leuk en erg leerzaam om continu andere klanten te hebben. Het consultancy werk vind ik tof. Bij het ene project zit er een projectmanager op en starten we dagelijks met een stand-up. Maar er zijn ook projecten die ik helemaal zelf doe, of waar ik juist collega’s meeneem en begeleid. Daar komt dan weer meer directe afstemming met de klant bij kijken.”

Sander werkt momenteel bij een project in Amsterdam samen met het Business Apps team van InSpark. Samen maken zij een applicatie in PowerApps voor het managen van projecten. Sander maakt daar met behulp van Power BI rapportages voor. “Wij gebruiken meestal ons eigen dataplatform bij onze klanten. Daarmee kunnen we binnen een paar dagen data ontsluiten en vervolgens kan je inzichten maken. Zo ziet de klant echt realtime wat er gebeurt. Daar zit het leuke werk ook in, in het creëren van inzicht in de data van de klant.”

Over realtime data gesproken, daar heeft Sander nog wel een mooi voorbeeld van. “We hebben een klant die aggregaten en accu’s over de hele wereld levert, bijvoorbeeld op festivals. Ook daar kan steeds meer live data verzonden worden. Hoeveel brandstof zit er nog in een aggregaat? Dat kunnen wij per half uur inzichtelijk maken. Voor die klant worden ook rapporten inzichtelijk gemaakt via een klantportaal. Ik moest voor die klant weer even terug naar de natuurkundelessen. Ineens ga je rekenen met ampère, voltage, kilowatt, dat is natuurlijk hartstikke leuk.”

Ook intern is Sander nauw betrokken bij de ontwikkeling van Oxygen en Nitrogen. Zo heeft hij samen met een paar collega’s een beeldherkenning accelerator gebouwd. Hiermee kunnen foto’s geblurd worden en kan tekst herkend worden. “Ik heb een framework opgezet dat je direct kan toepassen op foto’s die je met je telefoon maakt.” Daarnaast gaat Sander de komende tijd verder aan de slag met het opzetten van een managed Power BI omgeving. Dit is er al voor Oxygen, waarmee het dataplatform 24 uur per dag in de gaten kan worden gehouden. “Als we dit voor Power BI ook hebben, kunnen we onze klanten nog beter ontzorgen. Dit ga ik samen met mijn collega’s uit het Data & AI team ontwikkelen.”

Sander is voorlopig nog niet uitgegroeid. “Ik wil meer Microsoft certificeringen halen in de richting van Artificial Intelligence (AI), en deze kennis toepassen in de praktijk, natuurlijk. AI is echt een vak apart. Sommige collega’s zijn gespecialiseerd in Azure databases en Synapse, aan de achterkant. Ik werk meer aan de voorkant. En met mijn studieachtergrond in Data Science sluit het sowieso goed aan. Continu blijven ontwikkelen in een snel veranderende markt is noodzakelijk. Binnen InSpark krijg ik hier heel veel ruimte voor, zowel qua tijd als qua budget. De Lead Consultants stimuleren je heel erg om die certificaten te behalen, het belang wordt echt gezien vanuit de organisatie. Bovendien hebben we uitgebreide mogelijkheden om naar evenementen te gaan. Zo ben ik afgelopen zomer met collega’s twee dagen in Mechelen geweest, voor dataMinds Connect. Dat is het grootste Microsoft data-evenement van de Benelux. Je krijgt ook de mogelijkheid om naar Microsoft Ignite te gaan, in de Verenigde Staten. Zelfs dat past binnen het studiebudget, dat zijn mooie dingen.”

De begeleiding bij InSpark vindt Sander ook erg fijn. “Binnen het team maakt iedereen tijd voor vragen. Je komt er vrij snel achter bij wie je moet zijn voor specifieke vragen. De één is ervaren in Security binnen Data & AI, de ander weet alles van Oxygen. Bovendien heeft iedereen een Technology Coach. Voor mij is dat Marco, die kan ik altijd aanspreken voor vragen. En inmiddels ben ik zelf ook weer Technology Coach voor nieuwe collega’s.”

Sander is sowieso heel enthousiast over het team waarin hij werkt. “Iedereen heeft de juiste mindset. Ook in andere teams, trouwens. Daarnaast vind ik de volledige Microsoft-focus bij InSpark echt tof. Veel bedrijven zeggen dat ze Microsoft Partner zijn, maar InSpark is zo nauw betrokken dat we onderdeel zijn van de innovatie op Microsoft-producten. We werken binnen InSpark bijvoorbeeld alleen met Azure. Omdat collega’s allemaal met hetzelfde platform bezig zijn kan je heel goed sparren. Dat maakt het werk zoveel leuker!”

image description
Sander Cockx | Data & AI consultant
Meer weten over werken bij InSpark
Ik vertel je graag alles over mijn werkzaamheden.
Neem contact op
Altijd up to date?
Blijf op de hoogte van de laatste innovaties. Ontvang als eerste uitnodigingen voor webinars en events. Schrijf je nu in!