Rogier Jurgens

Modern management consultant

Begonnen als werkplek expert, uitgegroeid tot Expert Owner, Technology Coach, consultant Modern Management en waardevol lid van het Microsoft Endpoint Partner Advisory Council. Mocht je nu denken: “Wat?” Rogier vertelt je in dit interview wat deze titels betekenen en hoe hij hier is gekomen.

Sinds 2018 is Rogier Jurgens werkzaam bij InSpark, als Consultant Modern Management. Vanuit deze rol zit hij bij meerdere klanten aan tafel, waarbij hij hen adviseert en de roadmap voor de komende jaren bepaalt. Hierbij ligt de focus van Rogier bij Endpoint Manager. Daarnaast houdt hij zich ook veel bezig met Identity en Security.

“Initieel ben ik begonnen met het adviseren over werkplekken, maar na verloop van tijd werd ik echt de spin in het web. Ik geef bijvoorbeeld richting bij migraties en implementaties en draag nieuwe standaarden aan voor onze klanten. Bovendien ben ik intern ook vaak bezig met het ontwikkelen van solutions en het verbeteren van standaarden.”

Collega’s helpen in hun carrière.

Rogier is daarbovenop ook nog Expert Owner van het Expert Team Modern Management. Een expert team is een actieve groep van mensen met een gedeelde passie. “Samen schrijven we blogs en werken we demo’s en deepdives uit. Op die manier converteren we kennis naar standaarden, waardoor we ons werk nóg beter én sneller uit kunnen voeren. Daarnaast ben ik technology coach. Vanuit die rol help ik collega’s in hun carrière. Het is leuk om bij te kunnen dragen aan hun ontwikkeling, waarbij je samen kijkt naar welke technieken interessant zijn en waar nodig ook kan bijsturen.”

Zijn passie voor zijn vak is ontstaan bij een eerdere werkgever, net als InSpark een dochter van KPN. “Ik heb destijds zelf een werkplek ingericht die op 3.000 werkplekken is geïmplementeerd. Hierdoor kreeg ik al snel een passie voor Intune. Ik ben toen bij InSpark gaan werken, omdat ik daar mooie kansen kreeg om mijzelf verder te ontwikkelen.” Dit bleek een goede keuze, want op korte termijn was Rogier al bezig met zowel internationale projecten als projecten bij gemeentes. “Ik heb mij kunnen verdiepen in bijvoorbeeld Identity en Endpoint. Daarnaast is security erbij komen kijken. Hierdoor is mijn rol erg divers en uitdagend. Je hebt het qua projecten ook echt voor het kiezen bij InSpark. Samen met InSpark ben ik gegroeid, met steeds meer leuke en uitdagende projecten. Ik ben me meer gaan specialiseren, het team is gegroeid en we werken echt holistisch.”

En waar Rogier het meest trots op is? Het Rijksmuseum. “Tijdens de coronapandemie hebben ze er de hele werkplekinfra omgebouwd naar een cloud native oplossing. Hierbij zijn echt álle moderne technologieën geadopteerd.” Rogier heeft in dit project de werkplekken gerealiseerd en was er het aanspreekpunt om het geheel tot een succes te brengen. “Het waren veel werkplekken met ook veel legacy applicaties. Er is daar geen enkel stukje Endpoint Manager meer dat niet benut is op dit moment. Het was heel tof om hier de infrastructuur neer te zetten, te designen en te instrueren.”

Dicht bij het Microsoft vuur

Het team dat onder Rogier valt, Modern Management, bestaat op dit moment uit acht collega’s. “Iedereen in mijn team is bedreven in Endpoint Manager. De één heeft wat meer ervaring dan de ander, maar dat is juist het mooie aan InSpark. Je hebt zelfs de mogelijkheid om contact met Microsoft te zoeken om een verschil te kunnen maken. Daarom ben ik hier ook gaan werken. Als je er een beetje van hebt geproefd, wil je natuurlijk zo dicht mogelijk bij het vuur zitten. Dan is InSpark echt de beste plek om te zijn.” Zo is Rogier ook lid van het eervolle Microsoft PAC-team op het gebied van Endpoint. PAC staat voor het Partner Advisory Counsil. Het Microsoft PAC is een bijzonder exclusief programma, waar slechts een handvol partners op uitnodiging zitting in hebben. Rogier: ”De samenwerking tussen InSpark en Microsoft is zeer hecht. Je hebt veel mogelijkheden om technologie door te ontwikkelen en betrokken te worden bij de laatste Microsoft innovaties.”

Voorlopig is Rogier nog niet uitgeleerd. “Ik heb de laatste tijd veel kennis opgedaan op het gebied van softskills om me beter te kunnen positioneren in gesprekken. Volgende maand ga ik aan de slag met PSM, een scrumtraining. En hopelijk kunnen we volgend jaar weer naar Ignite! Daar ben ik eerder geweest met collega’s, in Orlando. Dat duurt echt een hele week, er wordt enorm groots uitgepakt. En ook daar biedt InSpark ruimte voor!”

 

 

image description
Rogier Jurgens | Modern management consultant
Meer weten over werken bij InSpark
Ik vertel je graag alles over mijn werkzaamheden.
Neem contact op
Altijd up to date?
Blijf op de hoogte van de laatste innovaties. Ontvang als eerste uitnodigingen voor webinars en events. Schrijf je nu in!