Jasper Oosterveld

Wat geeft onze MVP terug aan de community?

Jasper Oosterveld is al 10 jaar MVP bij InSpark. En in die jaren heeft hij menige organisatie op weg geholpen naar nieuwe manieren van samenwerken. Naast zijn blogs kom je hem nationaal en internationaal tegen op allerlei events over de moderne werkplek. Wat vind hij zo mooi aan zijn vak en zijn rol als MVP’er? En hoe geeft hij terug aan de communities waar hij onderdeel van is?

Waarom vind jij het belangrijk veel terug te geven aan de community?

“Dankzij de community ben ik in staat om mijn Microsoft kennis te vergroten. En met deze kennis kan ik vervolgens onze klanten en collega’s ondersteunen. Een win-win situatie!”

Welke manieren zijn er om je in te zetten voor de community?

“Het allerbelangrijkste is dat je een manier kiest die bij jou past. Daarmee vergroot je je succes binnen de community. Er zijn tal van manieren om een bijdrage te leveren, denk daarbij aan het spreken op community avonden (DIWUG) of events (CollabDays Nederland), het schrijven van artikelen en blogs of het helpen mensen op de diverse fora (answers.microsoft.com).
Mijn voornaamste focus ligt op het spreken op community avonden en schrijven van artikelen en blogs over het moderne werken. Daar krijg ik vervolgens regelmatig weer vragen over, onder andere via Linkedin. Het leuke van mijn rol is dat je, naast nieuwe inzichten, ook veel nieuwe vriendschappen sluit. Dat geeft ontzettend veel energie.”

Hoe heb je dat voor elkaar gekregen?

“Dankzij mijn jarenlange ervaring als spreker heb ik de eer om op veel events op te treden. Daarmee heb ik een netwerk opgebouwd met externe partijen (zoals Rencore en ShareGate) waardoor ik mijn kennis deel op de desbetreffende websites.

Welke tips wil je andere community-leden meegeven?

“Het is belangrijk om dicht bij jezelf te blijven. Probeer niet iemand anders te zijn. Wees niet bang om je kennis te delen. Jouw inzichten, rondom bepaalde expertise zijn uniek vanwege jouw ervaringen. Dat is je grootste toegevoegde waarde”.

Webinar 17 oktober: Hoe word je een community leader?

In dit webinar delen vijf inspirerende community leaders en MVP’s praktische tips om als (Microsoft) specialist je weg te vinden in de verschillende communities.