Claire Engels

Projectmanager

Al drie jaar maakt Claire deel uit van het InSpark team. Sindsdien heeft ze veel stappen gemaakt, waaronder een switch in rol en deelname aan de OR. Waarom heeft zij voor InSpark gekozen? En wat maakt dat ze er nog steeds met zoveel plezier werkt?

Waarom heb jij gekozen voor InSpark?

“Ik heb gekozen voor InSpark omdat InSpark mij de sprong in het diepe liet maken. Ik was opzoek naar een (volledige) nieuwe uitdaging met veel diversiteit en beweging. InSpark kwam op mij over als een organisatie waar persoonlijke groei gestimuleerd wordt en waar je je ambities en creativiteit kunt laten zien.”

“Ik kwam InSpark via via tegen. Destijds zorgde Covid ervoor dat we allemaal thuis zaten en dat dus alle gesprekken digitaal moesten plaatsvinden. De manier waarop het team de tijd nam voor onze kennismaking en mijn vragen beantwoordde is mij ontzettend bijgebleven. Uiteindelijk was het gesprek short but sweet m.b.t. werk gerelateerde vragen en werd het al snel een persoonlijk gesprek om te onderzoeken of er een wederzijdse click was. En uiteraard om te ontdekken of ik beschikte over het befaamde “InSpark DNA” 😉. Het hele proces verliep heel snel en gaf me vooral het gevoel van vertrouwen. Ik voelde me gewenst en welkom vanaf het eerste moment! Inmiddels ben ik al 3 jaar werkzaam bij InSpark en heb ik mooie stappen kunnen maken waaronder de switch naar projectmanager en deelname binnen de OR.”

Wat vind je het leukst aan de cultuur bij InSpark?

Er lopen binnen InSpark zoveel verschillende type mensen rond met ieder zijn of haar interesses en talenten. Ieder van ons krijgt de kans om het podium te beklimmen en zich op diverse vlakken te ontwikkelen. Je leert met elkaar maar ook zeker van elkaar!”

“Daarnaast kun je zowel op professioneel als persoonlijk vlak ontzettend groeien. Dat komt goed uit, want ik ben net een duizendpoot die enthousiast wordt van veel verschillende dingen, je kunt me daarom voor bijna alles bellen of aanhaken. Overigens niet voor technische Microsoft zaken, daar hebben we gelukkig een heleboel slimme collega’s voor. Overigens iets wat ook erg belangrijk is om te vermelden, iedereen binnen InSpark staat open om je vragen te beantwoorden, je hoeft niet allemaal hetzelfde te weten om succesvol te kunnen zijn binnen InSpark. Zoals ik al eerder zei, we leren met en van elkaar juist door onze verschillen.”

Wat is jouw rol bij InSpark?

“Ik zit in het projectmanagement team en daarnaast draag ik mijn steentje bij als secretaris in de Ondernemingsraad van InSpark. Dagelijks ben ik bezig met het succesvol begeleiden van projecten van A naar Z.  In mijn rol als projectmanager ben ik faciliterend aan het team en hun succes, ik help en zorg ervoor dat mijn collega’s hun werk op de best mogelijke manier kunnen uitvoeren. Samen met een team slimme collega’s zorgen we voor een succesvolle digitale transitie en blije klanten.

Wat is de grootste uitdaging in jouw functie?

“Je moet in staat zijn om op meerdere niveaus mee te denken en werken en te kunnen begrijpen wat je team nodig heeft om succesvol te zijn.  Je bent op zowel hoog strategisch niveau als operationeel niveau bezig met het slaan van bruggen. Uiteindelijk ben je als projectmanager faciliterend aan de collega’s met wie je samenwerkt. Jij draagt bij aan het succes van je collega’s en het project wat ze tot uitvoering brengen.”

Waarom zou je anderen aanraden bij InSpark te komen werken?

InSpark is een leuke en dynamische organisatie die ontzettend in ontwikkeling is en zal blijven. Er is veel ruimte voor zowel zakelijk als persoonlijke groei! Talent staat centraal en samen zorgen we voor succes en zijn we succesvol! Daarnaast zijn we een leuke club mensen die net zo goed van een hapje of drankje genieten, lol hebben en ook buiten werk dingen met elkaar ondernemen op verschillende vlakken. Zo heb ik recentelijk meegedaan aan een golf clinic, organiseer ik samen met een collega bootcamp lessen en zijn er geregeld virtuele activiteiten. Voor ieder wat wils zou je wel kunnen zeggen.”

Altijd up to date?
Blijf op de hoogte van de laatste innovaties. Ontvang als eerste uitnodigingen voor webinars en events. Schrijf je nu in!