Bram Reijnders

Consultant Azure Cloud Infra & Apps

Bram Reijnders is sinds 2021 Consultant Azure Cloud Infra & Apps bij InSpark. Het leukste aan zijn rol: de eindeloze variatie van klanten en opdrachten. “Bij inSpark hoef je je nooit te vervelen”, aldus Bram. Dat zorgt er wel voor dat het soms erg druk kan zijn. Prioriteiten stellen is daarom een belangrijk onderdeel van zijn rol als consultant.

Welke eigenschappen zijn nog meer belangrijk? Je moet in elk geval niet bang zijn om vragen te stellen. “Soms loop je vast en dan is hulp van een klant of collega nodig om weer een stap verder te komen. Daarnaast moet je niet bang zijn om kritisch te zijn, zolang het maar goed onderbouwd is. En omdat elke klant anders is spreek je met veel verschillende soorten stakeholders. “Sommigen hebben veel technische kennis en andere wat minder. Het is aan jou om hiermee goed om te gaan.”

Sowieso is het omgaan met klanten een belangrijk onderdeel van het succes in deze rol. “Als Consultant is een stukje softskill zeker belangrijk. Het is een erg sociale rol waarbij je veel in contact staat met collega’s en klanten.” Daarnaast helpt het als je bekend bent met een gemiddelde Azure omgeving om je werkzaamheden bij klanten uit te voeren. Bijvoorbeeld door het behalen van een aantal basis certificeringen van Azure, zoals AZ1xx (Microsoft Azure Administrator), AZ3xx (Microsoft Solution Architect).

Eén keer per maand houdt het team een ‘Expert Team’ dag, waarbij wij in de ochtend als team samenkomen om kennis te delen over de nieuwste Microsoft producten (private previews) en in de middag bezig zijn om doelen te stellen om gestandaardiseerde producten te ontwikkelen. Deze kunnen vervolgens bij de klant worden uitgerold. “Denk aan het maken generieke landingzones voor producten / diensten, maar ook de voorbereidingen voor het behalen van een Microsoft Advanced Specialization. Zo zijn wij recent bezig geweest met het ontwikkelen van een Azure Kubernetes Services (AKS) dienst. Zo kunnen wij klanten beter begeleiden gedurende de trajecten en overal dezelfde kwaliteit leveren.”

Wat maakt werken bij InSpark nog meer de moeite waard? De collega’s! “Zij staan altijd klaar om je vragen te beantwoorden wanneer je daar om vraagt. Hierdoor lopen opdrachten niet alleen soepeler, maar je leert de nieuwe materie ook nog eens veel sneller.” Daarnaast is het team jong en dynamisch. “We zijn altijd in voor een lolletje onder elkaar hangt een informele sfeer. Echter zijn wij ook in staat om samen de mouwen op te stropen wanneer dat nodig is.”

image description
Bram Reijnders | Consultant Azure Cloud Infra & Apps
Meer weten over werken bij InSpark
Ik vertel je graag alles over mijn werkzaamheden.
Neem contact op
Altijd up to date?
Blijf op de hoogte van de laatste innovaties. Ontvang als eerste uitnodigingen voor webinars en events. Schrijf je nu in!